Jak kombinovat víno a kuřecí řízek

Ke kuřecímu řízku s bramborem nebo s kaší jedině vychlazené pivo? Zkuste změnu. Dejte si k němu dobré moravské víno, jako je naše Rulandské bílé: https://www.vinokurial.cz/rulandske-bile/.

Kuřecí řízek trochu jinak

2 kuřecí prsa

1 lžíce solamylu

lžička citronové šťávy

půl lžičky jedlé sody

vejce a strouhanka na obalení

sůl

tuk na smažení

Kuřecí prsa rozkrojíme na dva tenčí řízky, lehce naklepeme a osolíme. Smícháme solamyl se sodou a vmícháme do masa. Zakápneme citronem a dáme na cca hodinu do lednice. Půl hodiny před smažením maso vytáhneme a namočíme do rozšlehaného vejce. Poté řízky vytáhneme a obalíme ve strouhance. Smažíme na rozpáleném tuku dozlatova.

Zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/63930-kureci-rizek-jinak/