Jak kombinovat víno a prejt s bramborem

Typická rychlá večeře za socialismu, když vašim rodičům došla inspirace? Kromě chleba ve vajíčku to možná byl i prejt s bramborem. Z jitrnice se stalo celkem drahé jídlo, tak proč ho ještě nevylepšit dobrým moravským vínem. Dejte si k němu náš Ryzlink vlašský: https://www.vinokurial.cz/ryzlink-vlassky/.

Prejt s bramborem a se zelím

suroviny podle množství strávníků:

jitrnicový nebo jelítkový prejt

2 středně velké cibule

brambory typu B

sůl

Prejt zapečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů. Doba zapékání je zcela na vás. Brambory uvařte klasickým způsobem a připravte zelí podle vašeho domácího receptu. Vše podávejte ještě teplé.

Zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/33657-domaci-prejt-a-kroupy-se-zelim-a-brambory/