Jak kombinovat víno a prejt s bramborem
Typická rychlá večeře za socialismu, když vašim rodičům došla inspirace? Kromě chleba ve vajíčku to možná byl i prejt s bramborem. Z jitrnice se stalo celkem drahé jídlo, tak proč ho ještě nevylepšit dobrým moravským vínem. Dejte si k němu náš Ryzlink vlašský: https://www.vinokurial.cz/ryzlink-vlassky/.
Prejt s bramborem a se zelím
suroviny podle množství strávníků:
jitrnicový nebo jelítkový prejt
2 středně velké cibule
brambory typu B
sůl
Prejt zapečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů. Doba zapékání je zcela na vás. Brambory uvařte klasickým způsobem a připravte zelí podle vašeho domácího receptu. Vše podávejte ještě teplé.
Zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/33657-domaci-prejt-a-kroupy-se-zelim-a-brambory/