Jak kombinovat víno a smažený sýr

Taky už jste někde četli, že když vás něco opravdu baví, je to na výsledku vidět a nejspíš nadchnete pro svůj koníček i ostatní? Nás třeba baví kombinovat dobré moravské víno a klasické české recepty. Dnes vám přinášíme recept na klasický smažák.

Víno a smažený sýr? Ne, neděláme si legraci. Ke smažáku se perfektně hodí například náš Ryzlink rýnský: 

https://www.vinokurial.cz/ryzlink-rynsky

Smažený sýr s domácí tatarskou omáčkou

4 plátky sýra

1 vejce

1 PL mléka

1 PL hladké mouky

strouhanka

olej

1 kg brambor

máslo

sůl

petrželka

200 g majonézy

bílý jogurt

2 nakládané okurky, nakrájené nadrobno

2 ks jarní cibulky, nakrájené nadrobno

kapary, 2 ČL, nasekané nadrobno

plnotučná hořčice

sůl, pepř

Promíchejte přísady na tatarskou omáčku a dejte rozležet do chladničky. Do osolené vody dejte vařit brambory. Do vajec s mlékem postupně zašlehejte tolik mouky, až vznikne hladké těstíčko hustoty těsta na lívance. Namočte do něj vždy plátek sýra a pak ho obalte ve strouhance. Postup ještě jednou opakujte, aby sýr při smažení nevytékal.

Když jsou brambory skoro měkké, začněte smažit sýr v 1 cm vysoké vrstvě rozpáleného oleje, a to z obou stran dozlatova. Nechte krátce okapat na papírové utěrce. Ihned podávejte, dokud je sýr tekutý, s vařenými bramborami omaštěnými máslem a s tatarskou omáčkou.

Se sýry můžete i experimentovat – zkuste mladou goudu, ementál či pravý eidam. Lahodná je i mozzarella. Božský je proříznutý hermelín naplněný drceným stroužkem česneku.

Zdroj: https://www.apetitonline.cz/recept/smazeny-syr-s-tatarskou-omackou