Víno a uzená makrela

Nikdy by vás nenapadlo dát si víno k uzené makrele? V devadesátkách byla uzená makrela fajn, když jste chtěli rybu a neměli moc peněz. Srovnatelně levné už byly jenom rybičky v oleji. Jak ji povýšit na luxusní jídlo? Zkuste kvalitnější pečivo, tím se z toho v dnešní době stane celkem drahé jídlo. K tomu pomazánku z uzené makrely a dobré moravské víno: https://www.vinokurial.cz/ryzlink-vlassky/.

Pomazánka z uzené makrely

400 g uzené makrely

250 g tvarohu

1 mrkev

1 červená cibule

pažitka

citronová šťáva

sůl, pepř

dobré pečivo

Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev nastrouhejte nahrubo, pažitku nasekejte. Připravené suroviny promíchejte s tvarohem. Rybu zbavte kůže a kostí, nasekejte nadrobno a vmíchejte do pomazánky. Podle chuti osolte, opepřete a dolaďte citronovou šťávou. Pomazánku uložte do lednice a nechte vychladit, aby se chutě prolnuly. Krajíce chleba opečte na ohni a podávejte.

Zdroj: https://www.igurmet.cz/recepty/chutovky-predkrmy/pomazanky/pomazanka-z-uzene-makrely-i-8176/