Nikdy by vás nenapadlo dát si víno k uzené makrele? V devadesátkách byla uzená makrela fajn, když jste chtěli rybu a neměli moc peněz. Srovnatelně levné už byly jenom rybičky v oleji. Jak ji povýšit na luxusní jídlo? Zkuste kvalitnější pečivo, tím se z toho v dnešní době stane celkem drahé jídlo. K tomu pomazánku z uzené makrely a dobré moravské víno: https://www.vinokurial.cz/ryzlink-vlassky/.
Pomazánka z uzené makrely
400 g uzené makrely
250 g tvarohu
1 mrkev
1 červená cibule
pažitka
citronová šťáva
sůl, pepř
dobré pečivo
Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev nastrouhejte nahrubo, pažitku nasekejte. Připravené suroviny promíchejte s tvarohem. Rybu zbavte kůže a kostí, nasekejte nadrobno a vmíchejte do pomazánky. Podle chuti osolte, opepřete a dolaďte citronovou šťávou. Pomazánku uložte do lednice a nechte vychladit, aby se chutě prolnuly. Krajíce chleba opečte na ohni a podávejte.
Zdroj: https://www.igurmet.cz/recepty/chutovky-predkrmy/pomazanky/pomazanka-z-uzene-makrely-i-8176/