Vepřový karbanátek s kaší jedině se sklenicí vychlazeného piva? Zkuste změnu a kombinujte ho s dobrým moravským vínem, jako je náš Ryzlink rýnský: https://www.vinokurial.cz/ryzlink-rynsky/.
Vepřový karbanátek
500 g mletého vepřového masa
sůl
pepř
mleté chilli
8 stroužků česneku
majoránka
1 cibule
2 vejce
4 lžíce vepřového sádla
strouhanka
Mleté vepřové maso dáme do větší mísy. Přidáme sůl, pepř, chilli, prolisovaný česnek a promícháme. Přidáme vejce, cibuli nakrájenou na kostičky, strouhanku podle potřeby a zamícháme do směsi. Majoránku rozetřeme v dlaních. Promícháme. Dáme na 2 hodiny do lednice. Masovou směs vyndáme z lednice a tvarujeme karbanátky. Rozehřejeme olej na pánvi a karbanátky pozvolna smažíme z obou stran.
Zdroj: https://www.ekucharka.cz/recept/1650-veprove-karbanatky