Víno a vepřový karbanátek

Vepřový karbanátek s kaší jedině se sklenicí vychlazeného piva? Zkuste změnu a kombinujte ho s dobrým moravským vínem, jako je náš Ryzlink rýnský: https://www.vinokurial.cz/ryzlink-rynsky/.

Vepřový karbanátek

500 g mletého vepřového masa 

sůl

pepř

mleté chilli

8 stroužků česneku

majoránka

1 cibule

2 vejce

4 lžíce vepřového sádla

strouhanka

Mleté vepřové maso dáme do větší mísy. Přidáme sůl, pepř, chilli, prolisovaný česnek a promícháme. Přidáme vejce, cibuli nakrájenou na kostičky, strouhanku podle potřeby a zamícháme do směsi. Majoránku rozetřeme v dlaních. Promícháme. Dáme na 2 hodiny do lednice. Masovou směs vyndáme z lednice a tvarujeme karbanátky. Rozehřejeme olej na pánvi a karbanátky pozvolna smažíme z obou stran.

Zdroj: https://www.ekucharka.cz/recept/1650-veprove-karbanatky