Dodnes tápete, jaký je rozdíl mezi moravským vrabcem a výpečky? Strýček Google říká, že moravský vrabec je druh vepřových výpečků, který se liší použitím česneku a cibule. Jak tedy vyladit k dokonalosti pravý moravský vrabec? Za nás jedině dobrým moravským vínem, jako je náš Ryzlink rýnský: https://www.vinokurial.cz/ryzlink-rynsky/.
Moravský vrabec
500 g vepřového plecka
500 g vepřového bůčku
50 g sádla
20 g hladké mouky
2 větší cibule
5 stroužků česneku
kmín
sůl
Maso pokrájíme na větší kousky, nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso, rozdrcený česnek, kmín a sůl. Krátce osmahneme po všech stranách, podlijeme trochou vody, vložíme do trouby a pečeme při 200 °C. Po upečení maso vytáhneme, výpek zaprášíme moukou, krátce restujeme, přidáme malinko vody a povaříme. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, jako přílohu použijeme dušené zelí nebo špenát.
Zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/2177-moravsky-vrabec/