Víno a holandský řízek

Typický český "holandský" řízek ve skutečnosti neviděl Holandsko ani z rychlíku? Pak si k němu můžete bez obav dát dobré moravské víno, jako je náš Ryzlink rýnský: https://www.vinokurial.cz/ryzlink-rynsky/.

Holandský řízek

500 g vepřového bůčku nebo vepřové plece

150 ml 12% smetany na vaření

200 g eidamu

3 vejce

sůl

drcený pepř

strouhanka

sádlo na smažení

brambory

Pomleté maso promícháme se smetanou a v uzavřené nádobě necháme přes noc v lednici. Sýr najemno nastrouháme, přidáme k masu, opepříme a osolíme dle chuti a pořádně promícháme. V lehce navlhčených dlaních tvarujeme karbanátky, které protáhneme v rozšlehaných vejcích (ta zlehka osolíme) a ve strouhance. Tento postup opakujeme ještě jednou. Poté smažíme velmi pozvolna na rozpáleném sádle z obou stran. Podáváme s vařenými bramborami.

Zdroj: https://www.nejrecept.cz/recept/holandsky-rizek-s-varenymi-bramborami-r1362