Jak kombinovat víno a bramborák

Rádi zkoušíte nové, "bláznivé" kombinace? Nás baví kombinovat typická česká jídla s vínem. Třeba takový bramborák si kromě piva rozumí i s dobrým moravským vínem, jako je náš Ryzlink rýnský: https://www.vinokurial.cz/ryzlink-rynsky/.

Bramboráky s uzeným masem

750 g brambor

200 ml horkého mléka

100 g hladké mouky

1 vejce

4 stroužky česneku, rozetřené

majoránka

100 g uzeného masa na kostičky

jarní cibulka

sůl

sádlo

Oškrábané brambory nastrouhejte na jemném struhadle. Nechte je tři minuty stát a pak z nich vymačkejte vodu. Zalijte je horkým mlékem a přidejte ostatní suroviny kromě sádla. Promíchejte. V pánvi rozehřejte lžíci sádla. Nalijte na něj menší naběračku těsta a spodní stranou naběračky ho rozetřete. Na středním plameni smažte po obou stranách dozlatova.

Zdroj: https://www.apetitonline.cz/recept/bramboraky-s-uzenym-masem