Jak kombinovat víno a bramborák
Rádi zkoušíte nové, "bláznivé" kombinace? Nás baví kombinovat typická česká jídla s vínem. Třeba takový bramborák si kromě piva rozumí i s dobrým moravským vínem, jako je náš Ryzlink rýnský: https://www.vinokurial.cz/ryzlink-rynsky/.
Bramboráky s uzeným masem
750 g brambor
200 ml horkého mléka
100 g hladké mouky
1 vejce
4 stroužky česneku, rozetřené
majoránka
100 g uzeného masa na kostičky
jarní cibulka
sůl
sádlo
Oškrábané brambory nastrouhejte na jemném struhadle. Nechte je tři minuty stát a pak z nich vymačkejte vodu. Zalijte je horkým mlékem a přidejte ostatní suroviny kromě sádla. Promíchejte. V pánvi rozehřejte lžíci sádla. Nalijte na něj menší naběračku těsta a spodní stranou naběračky ho rozetřete. Na středním plameni smažte po obou stranách dozlatova.
Zdroj: https://www.apetitonline.cz/recept/bramboraky-s-uzenym-masem