Jak kombinovat víno a katův šleh
Nikdy by vás nenapadlo dát si dobré víno k takové hospodské klasice, jakou je katův šleh? On ani ten "kaťák" už není, co býval. Už se nedělá ze zbytků, ani z masa, které už má dost namále. Dnes už se připravuje z kvalitních a čerstvých surovin. Tak proč si k němu nedat i to dobré moravské víno, jako je naše Rulandské bílé: https://www.vinokurial.cz/rulandske-bile/.
Katův šleh
400 g vepřového nebo kuřecího masa
1 cibule
2 - 3 stroužky česneku
1 paprika
2 - 3 nakládané okurky
4 lžíce kečupu
1 lžíce dijonské hořčice
1 nakládaná feferonka
1 lžíce kukuřičného škrobu
worcestrová omáčka
sůl
pepř
olej
vývar nebo voda
Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme, vmícháme škrob a pokapeme worcestrovou omáčkou. Necháme hodinku uležet. Na trošce oleje orestujeme cibuli nakrájenou na klínky a česnek nakrájený na plátky. Přidáme papriku nakrájenou na proužky, okurku nakrájenou na kousky a feferonku.
Pár minut restujeme a přidáme kečup nebo protlak s hořčicí. Vše smícháme a zředíme vývarem nebo vodou do požadované hustoty. Na jiné pánvi na troše oleje orestujeme maso, prudce až zbělá, kuřecí stačí cca 3 minuty. Maso přidáme do omáčky a společně prohřejeme. Dochutíme solí nebo pepřem. Podáváme s bramboráčky, hranolky, nebo rýží.
Zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/67711-katuv-sleh-po-mem/