Víno a milánské špagety

Milánské špagety jsou vlastně typické české jídlo z dob socialismu, které nejspíš nevidělo Itálii ani z rychlíku. Takže recept na ně může klidně být na blogu o párování typických českých receptů s moravským vínem. Zkuste k nim naše Rulandské bílé: https://www.vinokurial.cz/rulandske-bile/.

Milánské špagety

500 g špaget

500 g loupaných rajčat v plechovce

100 g sušených rajčat

1 cibule nakrájená najemno

2 lžíce oleje

6 stroužků česneku

300 ml bílého vína

bazalka

černý mletý pepř

tymián

citrónová kůra

směs provensálského koření

sůl

strouhaný sýr

Do vyšší pánve dáme olej, rozehřejeme a přidáme cibuli a čtyři stroužky česneku nakrájeného na plátky a sušené rajčata, přidáme maso rozdrobené najemno, osolíme a dusíme asi 8 minut. Přidáme rajčata, čtyři stroužky rozdrceného česneku, koření a ještě dusíme asi 5 minut. Nakonec nalijeme víno. Dusíme asi 20 minut, až se víno vyvaří a udělá se hustší omáčka. Do většího hrnce dáme vařit vodu a podle postupu na sáčku uvaříme špagety. Na uvařené špagety dáme omáčku a posypeme sýrem.

Zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/47671-milanske-spagety-s-bilym-vinem/