Víno a milánské špagety
Milánské špagety jsou vlastně typické české jídlo z dob socialismu, které nejspíš nevidělo Itálii ani z rychlíku. Takže recept na ně může klidně být na blogu o párování typických českých receptů s moravským vínem. Zkuste k nim naše Rulandské bílé: https://www.vinokurial.cz/rulandske-bile/.
Milánské špagety
500 g špaget
500 g loupaných rajčat v plechovce
100 g sušených rajčat
1 cibule nakrájená najemno
2 lžíce oleje
6 stroužků česneku
300 ml bílého vína
bazalka
černý mletý pepř
tymián
citrónová kůra
směs provensálského koření
sůl
strouhaný sýr
Do vyšší pánve dáme olej, rozehřejeme a přidáme cibuli a čtyři stroužky česneku nakrájeného na plátky a sušené rajčata, přidáme maso rozdrobené najemno, osolíme a dusíme asi 8 minut. Přidáme rajčata, čtyři stroužky rozdrceného česneku, koření a ještě dusíme asi 5 minut. Nakonec nalijeme víno. Dusíme asi 20 minut, až se víno vyvaří a udělá se hustší omáčka. Do většího hrnce dáme vařit vodu a podle postupu na sáčku uvaříme špagety. Na uvařené špagety dáme omáčku a posypeme sýrem.
Zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/47671-milanske-spagety-s-bilym-vinem/