Víno a řízek Ondráš
K pořádnému vepřovému řízku jedině vychlazené pivo? Zkuste změnu a kombinujte řízek Ondráš s dobrým moravskými vínem, jako je náš Ryzlink rýnský: https://www.vinokurial.cz/ryzlink-rynsky/.
Řízek Ondráš
700 g plátků kuřecího masa
1 kg brambor
2 vejce
1 palice česneku
sádlo nebo olej na vymazání plechu
hladká mouka
majoránka
pepř
sůl
Omyté, oloupané brambory nastrouháme na struhadle s většími oky, přidáme k nim vejce, mouku, prolisované stroužky česneku, také pepře, majoránku a sůl, zamícháme, vypracujeme klasické těsto na bramboráky. Prsní nebo stehenní řízky naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem.
Zapékací misku nebo pekáček vymažeme hojně tukem, rozložíme zhruba polovinu bramborákového těsta, poklademe plátky kuřecího masa, další vrstvu uděláme ze zbytku bramborákového těsta. Pečeme v trouby vyhřáté na 200 °C pěkně dozlatova.
Zdroj: https://www.receptyonline.cz/recept/jidlo/kureci-rizek-ondras-z-trouby/