Jak kombinovat víno a plněné knedlíky
Plněné knedlíky a vychlazené pivo? Buďte skutečný gurmán a dejte si k němu dobré moravské víno, jako je třeba náš Ryzlink rýnský: https://www.vinokurial.cz/ryzlink-rynsky/.
Plněné knedlíky s uzeným masem a se zelím
750 g brambor
250 g hrubé mouky
60 g másla
2 vejce
sůl
400 g uzeného masa
2 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
sůl
mletý pepř
hrubá mouka na vál
kysané zelí jako příloha
Brambory si uvaříme ve slupce den předem. Druhý den je oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme hrubou mouku, sůl, rozpuštěné máslo a vejce. Promícháme a vypracujeme tužší těsto. Na náplň nakrájíme uzené maso na malé kostičky, cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno.
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme uzené maso s česnekem a ještě chvíli smažíme. Poté odstavíme, dochutíme solí a mletým pepřem a necháme vychladnout. Nyní si rozválíme těsto na pomoučeném vále a rozdělíme ho na čtverce. Do každého čtverce dáme lžíci připravené náplně a rukama zabalíme do koule.
Knedlíky vhazujeme do většího množství vroucí osolené vody s trochou oleje. Vaříme podle velikosti zhruba 10 až 12 minut (hotové knedlíky samy vyplavou na hladinu). Uvařené knedlíky podáváme s kysaným zelím.
Zdroj: https://www.coopmorava.cz/recepty/bramborove-knedliky-plnene-uzenym-masem/