Jak kombinovat víno a plněné knedlíky

Plněné knedlíky a vychlazené pivo? Buďte skutečný gurmán a dejte si k němu dobré moravské víno, jako je třeba náš Ryzlink rýnský: https://www.vinokurial.cz/ryzlink-rynsky/.

Plněné knedlíky s uzeným masem a se zelím

750 g brambor

250 g hrubé mouky

60 g másla

2 vejce

sůl

400 g uzeného masa

2 cibule

2 stroužky česneku

4 lžíce olivového oleje

sůl

mletý pepř

hrubá mouka na vál

kysané zelí jako příloha

Brambory si uvaříme ve slupce den předem. Druhý den je oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme hrubou mouku, sůl, rozpuštěné máslo a vejce. Promícháme a vypracujeme tužší těsto. Na náplň nakrájíme uzené maso na malé kostičky, cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno.

Na oleji osmahneme cibuli, přidáme uzené maso s česnekem a ještě chvíli smažíme. Poté odstavíme, dochutíme solí a mletým pepřem a necháme vychladnout. Nyní si rozválíme těsto na pomoučeném vále a rozdělíme ho na čtverce. Do každého čtverce dáme lžíci připravené náplně a rukama zabalíme do koule.

Knedlíky vhazujeme do většího množství vroucí osolené vody s trochou oleje. Vaříme podle velikosti zhruba 10 až 12 minut (hotové knedlíky samy vyplavou na hladinu). Uvařené knedlíky podáváme s kysaným zelím. 

Zdroj: https://www.coopmorava.cz/recepty/bramborove-knedliky-plnene-uzenym-masem/