Víno a zelňačka

K poctivé husté zelňačce jedině vychlazené pivo? Zkuste změnu, třeba náš vyladěný Ryzlink rýnský: https://www.vinokurial.cz/ryzlink-rynsky/.

Zelňačka

500 g bílého kysaného zelí

2 klobásy

1 cibule

3 lžíce hladké mouky

1,5 litru masového vývaru

olej nebo sádlo

sladká paprika

bobkový list

nové koření

drcený kmín

mletý pepř

sůl

Zelí slijte, případně i propláchněte. Vložte do hrnce s bobkovými listy, kmínem a novým kořením. Zalijte vývarem a vařte téměř doměkka. Mezitím na pánvi orestujte cibuli a nakrájenou klobásu na oleji nebo na sádle, zasypejte moukou a upražte řidší jíšku. Nakonec přidejte papriku, promíchejte a odstavte. Nechte směs zchladnout. Tuto směs vmíchejte do zelí, dochuťte solí a pepřem a chvíli povařte.

Zdroj: https://fresh.iprima.cz/zelnacka-s-klobasou-1