Víno a zelňačka
K poctivé husté zelňačce jedině vychlazené pivo? Zkuste změnu, třeba náš vyladěný Ryzlink rýnský: https://www.vinokurial.cz/ryzlink-rynsky/.
Zelňačka
500 g bílého kysaného zelí
2 klobásy
1 cibule
3 lžíce hladké mouky
1,5 litru masového vývaru
olej nebo sádlo
sladká paprika
bobkový list
nové koření
drcený kmín
mletý pepř
sůl
Zelí slijte, případně i propláchněte. Vložte do hrnce s bobkovými listy, kmínem a novým kořením. Zalijte vývarem a vařte téměř doměkka. Mezitím na pánvi orestujte cibuli a nakrájenou klobásu na oleji nebo na sádle, zasypejte moukou a upražte řidší jíšku. Nakonec přidejte papriku, promíchejte a odstavte. Nechte směs zchladnout. Tuto směs vmíchejte do zelí, dochuťte solí a pepřem a chvíli povařte.
Zdroj: https://fresh.iprima.cz/zelnacka-s-klobasou-1