Jak kombinovat víno a plněné papriky

Z plněných paprik se stalo celkem drahé, luxusní jídlo? Proč ho tedy nedotáhnout k úplné dokonalosti. Zkuste si k nim dát naše suché růžové víno: https://www.vinokurial.cz/svatovavrinecke/.

Plněné papriky v rajské omáčce

1 tukový rohlík

100 ml polotučného mléka

2 cibule

500 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)

1 snítka petržele

1 stroužek česneku

sůl, pepř

1 vejce

2 bílé papriky

2 červené papriky

1 lžíce oleje

2 lžíce másla

80 g hladké mouky

500 g rajčat nakrájených na kostičky

150 ml rajského protlaku

1 kostka hovězího bujónu

1 sušený bobkový list

5 kuliček nového koření

1 lžička perníkového koření

100 g cukru krystalu

600 ml vody

1 lžička octa

Rohlík nakrájený na menší kousky dejte do misky, zalijte mlékem a odložte stranou. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Přidejte maso, petržel, oloupaný, prolisovaný stroužek česneku, vejce, sůl a pepř. Z namočeného rohlíku vymačkejte a odlijte přebytečné mléko. Rohlík přidejte k masové směsi a důkladně promíchejte. Z omytých paprik vyřízněte stopku, opatrně odstraňte semínka a bílá žebra a snažte se neporušit zbytek papriky. Naplňte je masovou směsí, upěchujte a osmahněte na oleji ze všech stran. 

Zbylou cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci rozpusťte máslo a orestujte na něm cibuli dozlatova. Zasypte moukou a osmažte. Přidejte rajčata, rajský protlak, bujón, bobkový list, nové koření, skořici, perníkové koření, cukr a lžičku soli. Zalijte vodou, zamíchejte a přiveďte k varu. Přidejte naplněné papriky a duste 35 minut. Vyjměte z omáčky koření. Přidejte ocet, promíchejte a propasírujte. Papriky vraťte zpět do omáčky, prohřejte a podávejte s rýží nebo s knedlíkem.

Zdroj: https://www.albert.cz/recepty/plnene-papriky-v-rajske-omacce