Jak kombinovat víno a plněné papriky
Z plněných paprik se stalo celkem drahé, luxusní jídlo? Proč ho tedy nedotáhnout k úplné dokonalosti. Zkuste si k nim dát naše suché růžové víno: https://www.vinokurial.cz/svatovavrinecke/.
Plněné papriky v rajské omáčce
1 tukový rohlík
100 ml polotučného mléka
2 cibule
500 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
1 snítka petržele
1 stroužek česneku
sůl, pepř
1 vejce
2 bílé papriky
2 červené papriky
1 lžíce oleje
2 lžíce másla
80 g hladké mouky
500 g rajčat nakrájených na kostičky
150 ml rajského protlaku
1 kostka hovězího bujónu
1 sušený bobkový list
5 kuliček nového koření
1 lžička perníkového koření
100 g cukru krystalu
600 ml vody
1 lžička octa
Rohlík nakrájený na menší kousky dejte do misky, zalijte mlékem a odložte stranou. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Přidejte maso, petržel, oloupaný, prolisovaný stroužek česneku, vejce, sůl a pepř. Z namočeného rohlíku vymačkejte a odlijte přebytečné mléko. Rohlík přidejte k masové směsi a důkladně promíchejte. Z omytých paprik vyřízněte stopku, opatrně odstraňte semínka a bílá žebra a snažte se neporušit zbytek papriky. Naplňte je masovou směsí, upěchujte a osmahněte na oleji ze všech stran.
Zbylou cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci rozpusťte máslo a orestujte na něm cibuli dozlatova. Zasypte moukou a osmažte. Přidejte rajčata, rajský protlak, bujón, bobkový list, nové koření, skořici, perníkové koření, cukr a lžičku soli. Zalijte vodou, zamíchejte a přiveďte k varu. Přidejte naplněné papriky a duste 35 minut. Vyjměte z omáčky koření. Přidejte ocet, promíchejte a propasírujte. Papriky vraťte zpět do omáčky, prohřejte a podávejte s rýží nebo s knedlíkem.
Zdroj: https://www.albert.cz/recepty/plnene-papriky-v-rajske-omacce