Jak kombinovat víno a smažený hermelín

Ať už je to francouzský camembert, nebo český hermelín, nejspíš byste si k němu úplně automaticky dali vychlazené pivo. Ale co kdybyste ho chtěli povýšit na skutečný zážitek? Francouzi by si k němu dali náš Ryzlink rýnský: https://www.vinokurial.cz/ryzlink-rynsky/.

Smažený hermelín s česnekem

4 hermelíny

4 stroužky česneku

2 vejce

75 ml mléka

sůl 

pepř

strouhanka

slunečnicový olej

Hermelíny vodorovně rozpulte, uvnitř pomažte rozmačkaným česnekem a přiklopte. Vejce, mléko a mouku prošlehejte na hladké těstíčko. Osolte a opepřete. Každý hermelín protáhněte těstíčkem a pak strouhankou. Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje 3 minuty z každé strany. Podávejte s bramborovou kaší.

Zdroj: https://www.albert.cz/recepty/smazeny-hermelin-s-cesnekem