Jak kombinovat víno a smažený hermelín
Ať už je to francouzský camembert, nebo český hermelín, nejspíš byste si k němu úplně automaticky dali vychlazené pivo. Ale co kdybyste ho chtěli povýšit na skutečný zážitek? Francouzi by si k němu dali náš Ryzlink rýnský: https://www.vinokurial.cz/ryzlink-rynsky/.
Smažený hermelín s česnekem
4 hermelíny
4 stroužky česneku
2 vejce
75 ml mléka
sůl
pepř
strouhanka
slunečnicový olej
Hermelíny vodorovně rozpulte, uvnitř pomažte rozmačkaným česnekem a přiklopte. Vejce, mléko a mouku prošlehejte na hladké těstíčko. Osolte a opepřete. Každý hermelín protáhněte těstíčkem a pak strouhankou. Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje 3 minuty z každé strany. Podávejte s bramborovou kaší.
Zdroj: https://www.albert.cz/recepty/smazeny-hermelin-s-cesnekem