Jak kombinovat víno a srbské rizoto

Vaše nejoblíbenější jídla ze školní jídelny? Jedním z nich nejspíš bude srbské rizoto. Tedy vlastně původně džuveč z dovolené v Jugoslávii. Který jsme si upravili podle svého, jak to my Češi umíme se spoustou jídel. Chcete ho proměnit ve skutečný gurmánský zážitek? Zkuste k němu náš Ryzlink rýnský: https://www.vinokurial.cz/ryzlink-rynsky/.

Srbské rizoto

 2 lžíce oleje

mletá sladká paprika

pepř

sůl

200 g vepřového masa

100 g červené řepy

1 cibule

rajče

1 paprika

2 hrnky vody

1 hrnek dlouhozrnné rýže

50 g sýru eidam

Cibuli nakrájejte nadrobno, zeleninu a maso na kostičky, osolte ho a opepřete. Do hrnce nalejte dva hrníčky vody, osolte ji a přidejte rýži. Vařte podle návodu na obalu. Mezitím v pánvi rozpalte olej a osmahněte krátce cibulku. Přidejte maso, nechte ho zatáhnout, přiklopte pokličkou a duste asi 10 minut. Přidejte nakrájenou zeleninu, nechte směs změknout. Dochuťte solí, pepřem, mletou paprikou, smíchejte s přecezenou rýží. Podávejte s červenou řepou a posypané strouhaným sýrem.

Zdroj: https://www.prozeny.cz/clanek/srbske-rizoto-jako-ze-skolni-jidelny-46395