Víno a smažený květák

Klasické české jídlo, které vás sice možná "uzemní" na zbytek dne, ale jednou za čas si ho prostě musíte dát? Jednoznačně smažený květák. Jak ho povýšit na skutečný gurmánský zážitek. Zkuste k němu dobré moravské víno, jako je naše Rulandské bílé: https://www.vinokurial.cz/rulandske-bile/.

Smažený květák s bramborem

1 hlávka květáku

1 vejce

150 g strouhanky

150 g hladké mouky

4 lžíce oleje

2 lžíce másla

sůl

Květák očistíme a rozebereme na jednotlivé růžičky. Pět minut povaříme v osolené vodě. Pak květák scedíme a osušíme. Obalíme v klasickém trojobalu. V pánvi nebo kastrolu rozehřejeme olej s máslem a na středním plameni rovnoměrně opečeme. Hotový květák odkládáme na papírový ubrousek, aby se zbavil přebytečného tuku. Podáváme s bramborem a tatarkou.

Zdroj: https://www.kaufland.cz/recepty/vyhledat-recept/recept.smazeny-kvetak-trojobalu.r_id=CZ_243.html