Jak kombinovat víno a záhorácký závitek
Znáte tuto levnější a díky kysanému zelí taky o něco zdravější variantu španělského ptáčka? Pokud ne, můžete se inspirovat dnešním receptem. Gurmánům doporučujeme k záhoráckému závitku například náš Ryzlink rýnský, skvělý k vepřovému masu i kysanému zelí: https://www.vinokurial.cz/ryzlink-rynsky/.
Záhorácký závitek
4 plátky vepřové kýty
100 g anglické slaniny nebo uzeniny
100 g slaniny
300 g kysaného zelí
utřený česnek
cibule
sádlo
voda
pepř, sůl
hladká mouka
Maso naklepeme, potřeme česnekem, poklademe anglickou slaninou nebo uzeninou, přidáme kyselé zelí a tvoříme závitky. V pekáči osmahneme na sádle nakrájenou cibuli a slaninu. Přidáme závitky, orestujeme a podlijeme vodou. Pekáč přiklopíme a dusíme 45 minut, dokud maso není měkké. Pekáč odkryjeme a dopečeme dokřupava. Šťávu zaprášíme hladkou moukou.
Zdroj: https://www.receptyonline.cz/recept/jidlo/zahoracky-zavitek-ii/