Jak kombinovat víno a záhorácký závitek

Znáte tuto levnější a díky kysanému zelí taky o něco zdravější variantu španělského ptáčka? Pokud ne, můžete se inspirovat dnešním receptem. Gurmánům doporučujeme k záhoráckému závitku například náš Ryzlink rýnský, skvělý k vepřovému masu i kysanému zelí: https://www.vinokurial.cz/ryzlink-rynsky/.

Záhorácký závitek

4 plátky vepřové kýty

100 g anglické slaniny nebo uzeniny

100 g slaniny

300 g kysaného zelí

utřený česnek

cibule 

sádlo

voda

pepř, sůl

hladká mouka

Maso naklepeme, potřeme česnekem, poklademe anglickou slaninou nebo uzeninou, přidáme kyselé zelí a tvoříme závitky. V pekáči osmahneme na  sádle nakrájenou cibuli a slaninu. Přidáme závitky, orestujeme a podlijeme vodou. Pekáč přiklopíme a dusíme 45 minut, dokud maso není měkké. Pekáč odkryjeme a dopečeme dokřupava. Šťávu zaprášíme hladkou moukou.

Zdroj: https://www.receptyonline.cz/recept/jidlo/zahoracky-zavitek-ii/