Víno a hrachovka
"Obyčejná" hrachovka a dobré moravské víno? Proč nezkusit trochu bláznivou kombinaci. Dejte si k ní třeba naše Rulandské bílé: https://www.vinokurial.cz/rulandske-bile/.
Hrachová polévka
200 g loupaného žlutého hrášku
1 l bujónu
2 stroužky česneku
200 ml smetany na vaření
sůl
mletý pepř
majoránka
Hrách si propláchneme a zalijeme studenou vodou. Necháme ho v ní namočený přes noc. V téže vodě ho vaříme asi 15 minut doměkka. Potom hrách rozmixujeme a vrátíme na plotnu, kde ho ještě zalijeme vývarem. Polévku necháme projít varem a přilijeme smetanu. Přidáme rozetřený česnek, majoránku, sůl a pepř. Chvilku provaříme a můžeme servírovat.
Zdroj: https://itesco.cz/hello/recepty/svatecni-hrachova-polevka/563128/