Víno a kapustové karbanátky

Věděli jste, že už za První světové války lidé nahrazovali klasické karbanátky těmi kapustovými, nebo třeba hrachovými a čočkovými. Je to osvědčená taktika, ke které se vracíme v době zdražování. Máte přece jen ještě dost peněz na to, připravit si karbanátky půl napůl z vepřového masa a kapusty? A chcete vše dotáhnout k dokonalosti? Dejte si ke kapustovým karbanátkům dobré moravské víno, jako je náš Ryzlink rýnský: https://www.vinokurial.cz/ryzlink-rynsky/.

Kapustové karbanátky 

250 g mletého masa
500 g kapusty
2 vejce
3-4 lžíce hrachové, čočkové nebo cizrnové mouky
1 cibule
5 stroužků česneku
2 lžíce hořčice
sůl
pepř
majoránka

Kapustu nakrájíme na proužky a povaříme asi 10 minut v osolené vodě. Scedíme a schladíme ve studené vodě. Kapustu, cibuli a česnek rozmixujeme v mixéru nebo nasekáme najemno. Zeleninový základ smícháme s masem, hořčicí, vejci a moukou. Osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a tvarujeme karbanátky, které klademe na plech pokrytý pečicím papírem. Pečeme asi 30-40 minut při teplotě 180 °C. V polovině pečení otočíme. Pokud je maso málo tučné, potřeme olejem. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.

Zdroj: https://www.ceskatelevize.cz/porady/12468683635-vsechno-co-mam-rada/11692-recepty/9523-kapustove-karbanatky-z-trouby/