Víno a noky se špenátem
Říkáte, že bramborové noky se špenátem nejsou typické české jídlo? Nejspíš ale budou, protože za pár let už nikdo nepozná, že nejde o český recept. Už teď se jedná o nejoblíbenější úpravu bramborových noků u nás. Jak je ještě vylepšit? Zkuste k nim naše Rulandské bílé: https://www.vinokurial.cz/rulandske-bile/.
Noky se špenátem a kuřecím masem
suroviny na jednu porci:
110 g brambor
20 g pšeničné celozrnné mouky
20 g pšeničné polohrubé mouky
1 vejce
řepkový olej
1 cibule
2 stroužky česneku
100 g kuřecích prsou
80 ml smetana na vaření 12%
30 g špenátu
Nejprve si připravte těsto na noky. V osolené vodě doměkka uvařte brambory ve slupce, nechte vychladnout a oloupejte. Brambory nastrouhejte najemno na struhadle a dejte je do větší mísy. Přidejte obě mouky, sůl, vejce a vytvořte kompaktní těsto. Těsto si rozdělte na menší díly a uválejte váleček, který rozkrájejte na centimetrové kousky a tvořte kuličky. Vidličkou můžete vytvořit vroubkovaný vzor. Noky uvařte ve vroucí osolené vodě a po vyplavání na hladinu je zceďte.
Připravte omáčku. Na rozehřátém oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli a česnek, přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso, osolte a opepřete. Jakmile se maso zatáhne, přidejte nasekaný špenát. Až špenát změkne, přidejte smetanu a povařte. Na pánev do hotové omáčky přidejte uvařené noky a promíchejte.
Zdroj: https://www.rohlik.cz/chef/16758-gnocchi-se-spenatem-a-kurecim-masem