Víno a noky se špenátem

Říkáte, že bramborové noky se špenátem nejsou typické české jídlo? Nejspíš ale budou, protože za pár let už nikdo nepozná, že nejde o český recept. Už teď se jedná o nejoblíbenější úpravu bramborových noků u nás. Jak je ještě vylepšit? Zkuste k nim naše Rulandské bílé: https://www.vinokurial.cz/rulandske-bile/.

Noky se špenátem a kuřecím masem

suroviny na jednu porci:

110 g brambor

20 g pšeničné celozrnné mouky

20 g pšeničné polohrubé mouky 

1 vejce

řepkový olej

1 cibule

2 stroužky česneku

100 g kuřecích prsou

80 ml smetana na vaření 12%

30 g špenátu

Nejprve si připravte těsto na noky. V osolené vodě doměkka uvařte brambory ve slupce, nechte vychladnout a oloupejte. Brambory nastrouhejte najemno na struhadle a dejte je do větší mísy. Přidejte obě mouky, sůl, vejce a vytvořte kompaktní těsto. Těsto si rozdělte na menší díly a uválejte váleček, který rozkrájejte na centimetrové kousky a tvořte kuličky. Vidličkou můžete vytvořit vroubkovaný vzor. Noky uvařte ve vroucí osolené vodě a po vyplavání na hladinu je zceďte.

Připravte omáčku. Na rozehřátém oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli a česnek, přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso, osolte a opepřete. Jakmile se maso zatáhne, přidejte nasekaný špenát. Až špenát změkne, přidejte smetanu a povařte. Na pánev do hotové omáčky přidejte uvařené noky a promíchejte.

Zdroj: https://www.rohlik.cz/chef/16758-gnocchi-se-spenatem-a-kurecim-masem