Víno a párek s bramborovou kaší

Chcete opravdu bláznivou, neobvyklou kombinaci? Zkuste obyčejný párek s kaší a k němu dobré moravské víno, jako je naše Rulandské bílé: https://www.vinokurial.cz/rulandske-bile/. Ohřát párky zvládne každý, ale jak na luxusní bramborou kaši? Inspirujte se u nás.

Bramborová kaše se smetanou

8 větších brambor

sůl

150 ml sladké smetany

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a propláchneme. Poté je vložíme do většího hrnce s teplou vodou, osolíme a dáme vařit. Brambory vaříme tak dlouho, dokud nejsou velmi měkké, pak je slijeme a buď ručně (nejprve šťouchadlem a poté kvrdlačkou) nebo ručním mixérem rozmixujeme. Přitom do hrnce s brambory přiléváme po malém množství smetanu. Zamícháme a vytvoříme hladký krém. Bramborovou kaši se smetanou podáváme například k pečenému masu nebo zelenině.

Zdroj: https://www.coopclub.cz/recepty/bramborova-kase-se-smetanou/